ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕς ΑΝΩ ΤΩΝ 35 ΕΥΡΩ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης που θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το service, την εγγύηση και την σωστή χρήση του ρολογιού σας.

SHORTCUTS

SERVICE

VIDEOS

ΛΟΥΡΙΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

WARRANTY

EASY SEND

TIPS & TRICKS

Το e-casio.gr σας συμβουλεύει ώστε να διατηρήσετε το ρολόι σας σαν καινούριο

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Τα μηχανικό ρολόι μας πρέπει ανά τακτά διαστήματα να το λειτουργούμε είτε φορώντας το, είτε τοποθετώντας το σε winder είτε απλά ενεργοποιώντας τον μηχανισμό του με κίνηση ή κούρδισμα.
Όταν κουρδίζουμε χειροκίνητα από την κορώνα το ρολόι μας, σταματάμε αμέσως στην πρώτη αισθητή αντίσταση για να μην προξενήσουμε βλάβη στο μηχανισμό.
Τα ρολόγια χρειάζονται κάθε περίπου 5 χρόνια, service από τεχνικό ωρολογοποιό.
Δεν ανοίγουμε ή δεν επιχειρούμε ποτέ να ανοίξουμε μόνοι μας το ρολόι μας από τη στιγμή που δεν διαθέτουμε ειδικευμένες γνώσεις. Αυτή είναι δουλειά ωρολογοποιού.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

WATER RESIST:  απλώς αδιάβροχο , απλή επαφή με το νερό.
WR-50M:  Κατάλληλο μόνο για επιφανειακή χρήση στο νερό.
WR-100M:  Κατάλληλο για κολύμπι σε μικρό βάθος.
WR-200/300M:  κατάλληλο για υποβρύχια χρήση σε μεγάλα βάθη.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε υγρασία στο ρολόι μας (θάμπωμα κρυστάλλου) πρέπει άμεσα να απευθυνθούμε σε τεχνίτη ωρολογοποιό ώστε να αποφευχθεί ζημιά στο μηχανισμό

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Καθαρίζουμε τον ιδρώτα από το ρολόι μας με ένα πανάκι μετά από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Γενικά είναι καλό αραιά και που να καθαρίζουμε το ρολόι μας.
Για στεγανά ρολόγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ελαφρώς υγρό πανάκι.
Δεν χρησιμοποιούμε χημικά, απορρυπαντικά ή άλλες ουσίες για τον καθαρισμό παρά μόνον ειδικά για ρολόγια καθαριστικά.

ΗΛΙΑΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Για να αποφύγουμε την γρήγορη εξασθένιση του πυκνωτή, τα ρολόγια που φορτίζουν με τον ήλιο(EcoDrive, Solar) δεν πρέπει να τα έχουμε σε σκοτεινό μέρος, όπως στο κουτί του ή μέσα στο κομοδίνο μας. Ακόμα και το φως της λάμπας αρκεί για να λειτουργεί σωστά το ρολόι μας.

ΧΡΗΣΗ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ

Το αλτίμετρο είναι ένα όργανο μέτρησης το οποίο διαθέτουν πολλά ρολόγια, χρησιμοποιείται στην μέτρηση του υψομέτρου ενός αντικειμένου σε σχέση με ένα επίπεδο ή μια επιφάνειας συνήθως από την επιφάνεια της θάλασσας

ΧΡΗΣΗ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ

Το βαρόμετρο είναι ειδικό όργανο μέτρησης της ατμοσφαιρικής πίεσης (ή βαρομετρικής πίεσης) το οποίο διαθέτουν πολλά ρολόγια.

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΓΕΘΩΝ

Μεγέθη
Small:  21mm – 35mm
Medium:  35mm – 42mm (αποτελεί το “κλασσικό” μέγεθος ρολογιών)
Large:  43mm – 47mm
Extra Large:  48mm – ρολόι τοίχου

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Αντικατάσταση της άδειας μπαταρίας θα πρέπει να γίνεται άμεσα μετά το σταμάτημα του ρολογιού. Πολλά ρολόγια έχουν χαλάσει από λάθος μπαταρία ή από ατυχές κλείσιμο του ρολογιού.

ΒΙΔΩΤΗ ΚΟΡΩΝΑ - ΚΟΥΜΠΙΑ

Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε βιδώσει καλά την κορώνα και μην πατάτε τα μπουτόν (κουμπιά) όταν βρίσκεστε στο νερό καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει διείσδυση της υγρασίας στο εσωτερικό του μηχανισμού.

ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ

Πριν την καλοκαιρινή περίοδο και μετά από κάθε άνοιγμα του ρολογιού για οποιονδήποτε συστήνεται έλεγχος στεγανότητας του ρολογιού.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

Ξεπλένετε πάντα το ρολόι σας με γλυκό νερό μετά το κολύμπι στη θάλασσα.

Εγγραφη στο Newsletter

Για να μαθαίνεται τα νέα και όλες τις προσφορές μας μας πρώτοι!

Εγγραφη