G-SHOCK STORY

G-SHOCK STORY

Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ένας μηχανικός της CASIO νίκησε τους νόμους της φύσης. Κατασκεύασε ένα ρολόι με αντοχή στα χτυπήματα και τις φυγόκεντρες δυνάμεις καθώς και στην υψηλή πίεση του νερού. Από τότε η ονομασία G-SHOCK έγινε συνώνυμη της υπέρβασης των ορίων και της δημιουργίας νέων οριζόντων.

Το G-SHOCK σχεδιάστηκε όταν ακόμα τα ρολόγια θεωρούνταν εύθραυστα. Όλα ξεκίνησαν από έναν νεαρό μηχανικό της CASIO, ο οποίος οραματίστηκε να «σχεδιάσει ένα ρολόι που δεν χαλάει, ακόμα κι αν πέσει κάτω».Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Kikuo Ibe ήταν ο πρωτοπόρος σχεδιαστής της CASIO. Το 1981 σχημάτισε μια ομάδα μόνο με τρία μέλη, με στόχο να πραγματοποιήσουν το όραμα που είχε ο Ibe για τη δημιουργία ενός άθραυστου ρολογιού.Η μακρόχρονη και δύσκολη περίοδο δοκιμής διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια.

Μετά από συνεχείς βελτιώσεις σε περισσότερα από 200 δείγματα στον σχεδιασμό του καλύμματος και των διάφορων εξαρτημάτων, το 1983 κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο ανθεκτικό σε χτυπήματα G-SHOCK το οποιο απο τοτε έγινε συνώνυμο της αντοχής, της καινοτομίας και της πολυλειτουργικότητας. Επιτέλους δεν χρειαζόταν πλέον να βγάλεις το ρολόι σου όταν έκανες σκέιτμπορντ ή βόλτες με το BMX.

Εκτός από τον ανθεκτικό σχεδιασμό τους, η ομάδα των G-SHOCK έβαλε στόχο να εξελίσσει τα ρολόγια αυτά σύμφωνα με τις εξελίξεις της εποχεις τα G-SHOCK εκτος απο την ανθεκτικότητα τους πείθουν και  με την τεχνολογική φινέτσα: από τη φιλική προς το περιβάλλον ηλιακή τεχνολογία και το Bluetooth® έως την τεχνολογία GPS και την τεχνολογία ραδιοσημάτων, το G-SHOCK πάντα αντιπροσωπεύει την πιο σύγχρονη τεχνολογία.